سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۱

مسائلی مانند ناامنی یا عدم رعایت اخلاق در ورزشگاه‌ها توسط آقایانی که سبب ایجاد ناامنی در فضای ورزشگاه می‌شود، دلیلی برای عدم حضور زنان شده است که طرح این مسائل در نگاه من وجهه منطقی ندارد.

زنان حق حضور در ورزشگاه‌ها را دارند !

سلامت نیوز-*فاطمه سعیدی: اخیرا بار دیگر در هنگام خرید بلیت بازی «ایران‌ـ‌سوریه» مشکل عدم اجازه بانوان برای حضور در ورزشگاه‌ها را شاهد بودیم. متاسفانه تعدادی از زنان در صورتی بلیت تماشای این بازی را به‌صورت اینترنتی خریدند که امکان حضور آنها در ورزشگاه وجود نداشت.

به گزارش سلامت نیوز، آرمان نوشت: بنابراین، بعد از گذشت چند ساعت از خرید آنها مسئولان اعلام کردند زنان هنوز از امکان مشاهده مستقیم بازی‌های فوتبال محرومند. اعضای فراکسیون زنان مجلس تمام تلاش خود را به‌کار بسته‌اند که حضور زنان در ورزشگاه‌ها را برای تماشای بازی‌های ورزشی مانند فوتبال، والیبال، بسکتبال و... امکانپذیر کنند.

امکان حضور زنان در ورزشگا‌ه‌ به‌منظور تماشای بازی فوتبال در حالی مطرح است که این ورزش هواداران بسیاری در میان زنان جامعه دارد. به اعتقاد من یک بار برای همیشه باید موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها را حل کرد و اگر زنان اجازه حضور در بازی‌های ورزشی و ملی کشورمان را دارند، این حق را به آنها برگرداند.

زنان و مردان جامعه به‌میزان برابر به حضور در ورزشگاه و تماشای بازی‌های فوتبال به‌ویژه بازی‌های ملی علاقه‌مند هستند و جنسیت تفاوتی در میزان علاقه‌مندی آنها ایجاد نمی‌کند. بنابراین عدم اجازه به زنان برای حضور در ورزشگاه‌ها قابل‌قبول نیست و روشن نیست که چرا هیچ‌گونه تلاشی برای لغو این دستور انجام نمی‌شود.

دلایل قانع‌کننده نیستند

مسائلی مانند ناامنی یا عدم رعایت اخلاق در ورزشگاه‌ها توسط آقایانی که سبب ایجاد ناامنی در فضای ورزشگاه می‌شود، دلیلی برای عدم حضور زنان شده است که طرح این مسائل در نگاه من وجهه منطقی ندارد. اینکه بگوییم به‌دلیل حضور جمعی از آقایان، خانم‌ها در ورزشگاه‌ها حضور نداشته باشند، غیرقابل‌ قبول است. اقدام مناسب، ایجاد فضای مناسب و فرهنگسازی برای حضور زنان در ورزشگاه‌‌هاست.

برخی آقایان قادر نیستند خود و زبانشان را کنترل کنند؛ این مشکل نیاز به فرهنگسازی دارد. در حال‌ حاضر، مشکل نقص یا بی‌فرهنگی برخی آقایان سبب ایجاد محدودیت برای زنان و حذف آنها از فضای ورزشگاه‌ها شده است، اما این شرایط نمی‌تواند دائمی باشد و باید برای حل این معضل و مساله چاره‌ای اندیشید.

فرهنگسازی گام اول برای کشف مشکل و ارائه راه‌حل برای آن است. مگر می‌توان حضور زنان علاقه‌مند به تماشای مسابقات ورزشی ملی را که برانگیزنده عرق ملی هستند، در ورزشگاه‌ها منع کرد؟

در یک جایگاه ورزشی نمی‌توان برای حضور زنان محدودیت ایجاد کرد. بنابراین این موضوع باید توسط فراکسیون زنان مجلس، وزارت ورزش و جوانان و کمیسیون فرهنگی مجلس برای همیشه حل شود. عدم حضور بانوان در ورزشگاه‌ها هر‌ساله مشکلات زیادی را در سطح جامعه ایجاد می‌کند. زنان علاقه‌مند تا پشت درهای ورزشگاه می‌آیند و بازگردانده می‌شوند، و برخی از آنها با تغییر چهره و لباس مردانه برای حضور در ورزشگاه‌ها تلاش می‌کنند.

گاهی بلیت تماشای بازی به زنان فروخته می‌شود، اما در نهایت مخالفت می‌شود و آنها همچنان در پشت در ورزشگاه باقی می‌مانند. این توهین و جسارت به زنان و حتی مردان ایرانی است، چرا که به مردان گفته می‌شود به‌دلیل حضور آنها زنان اجازه حضور در ورزشگاه‌ها را ندارند. هر دستگاه‌ یا مسئولی که اجازه ورود و دخالت در این موضوع را دارد، باید برای آن چاره‌اندیشی کند.

رئیس‌جمهور، وزیر ورزش و جوانان یا مجلس باید به این موضوع ورود کنند. آیا می‌توان حضور زنان را در بخشی از جامعه حذف کرد؟ اساسا چرا این تصمیم گرفته شده است؟ در واقع علل این تصمیم باید شفاف شود. در این صورت یک بار برای همیشه به زنان می‌گویند که حق حضور در ورزشگاه‌ را دارند یا خیر.

زنان عضوی از این جامعه محسوب می‌شوند، بنابراین باید مسائل و مشکلات پیش روی آنان را حل کنیم. من به‌عنوان عضو فراکسیون زنان ‌مجلس و به نیابت از این فراکسیون در این زمینه اعلام آمادگی می‌کنم و یقین دارم که سایر نمایندگان نیز از آمادگی برای حل مشکل حضور زنان در ورزشگاه‌ها برخوردارند.

حق مسلمی که گرفته شد!

زنان حق حضور در تمام محیط‌ها را دارند و باید از افرادی که این حق را از زنان می‌گیرند، پرسید به چه دلیل این کار را می‌کنند؟ اگر دلیل این تصمیم مردان هستند، منطقی است از حضور مردان جای زنان در ورزشگاه‌ها جلوگیری شود. در واقع، اگر دلیل این تصمیم ایجاد ناامنی توسط مردان برای زنان است، بنابراین نباید گروهی را محدود کرد که در معرض ناامنی قرار می‌گیرند. چرا مردان به‌عنوان مسببان ایجاد ناامنی توبیخ نمی‌شوند؟ با حذف فیزیکی زنان از ورزشگاه‌ها در واقع زنان را در ازای تخلف مردان توبیخ می‌کنیم. این حق زنان ایرانی نیست که به‌دلیل تخلف مردان توبیخ شوند و آنها را از حضور در مکانی که حق مسلم آنهاست، محروم کنیم. حضور زنان در ورزشگاه‌ها نیاز به فرهنگسازی دارد. به اعتقاد من به برخی افراد هنجارشکن نباید اجازه ورود به ورزشگاه‌ را داد، یا اگر اجازه ورود پیدا کردند در صورت تخلف با استناد به قانون وضع‌شده با آنها برخورد کرد، زیرا ورود و حضور در یک مکان‌عمومی نیازمند رعایت برخی اصول است. در حال حاضر قانون مستندی برای برخورد با این افراد در ورزشگاه‌ها وجود ندارد.

اگر با افراد هنجارشکن چندین بار برخورد قانونی شود، می‌توان شرایط ورزشگا‌ه‌ها را تحت‌کنترل درآورد. اغلب نمایندگان در مجلس معتقدند حق زنان در این باره ضایع شده و علت این تضییع حق ناامنی ایجاد‌شده توسط آقایان است. بنابراین با وضع ضوابطی برای حضور تماشاچیان در اماکن ورزشی و اجرای آن ضوابط و همچنین فرهنگسازی توسط صداوسیما می‌توان رعایت اصول اخلاقی را در ورزشگا‌ه‌ها آموزش داد. وزارت ورزش و جوانان به‌منظور وضع این قوانین به کمک مجلس بیاید، در غیراین صورت باید خیابان‌ها، نمایشگاه‌ها، سینماها و... را نیز مجزا کنیم، زیرا در آنها نیز شاهد رفتارهای هنجارشکنانه هستیم.

همان‌گونه که در سینما به‌عنوان یک مکان عمومی در صورت بروز هر گونه ناهنجاری برخی افراد، آنها را از سالن سینما بیرون می‌کنند، در ورزشگاه‌ها نیز باید شیوه‌ای مشابه در برخورد با هنجارشکنان داشت. لزومی ندارد این ضوابط جزو قوانین اصلی کشور باشند، اما به‌عنوان یک کشور اسلامی و پایبند به ارزش‌های اسلامی، رعایت اخلاق و مسائل‌انسانی باید به حق حضور زنان در محیطی امن در ورزشگاه‌ها احترام گذاشت.

اکنون نیز گاهی زنان در خیابان‌ها و اجتماع شاهد رفتارهای هنجارشکنانه هستند. بنابراین اگر در ورزشگاه‌ها به‌عنوان یک نمونه تغییر رفتار با زنان و احترام به آنها را سرلوحه قرار دهیم، این رفتار به سطح خیابان‌ها و مجامع عمومی نیز تسری می‌یابد و سبب اصلاح رفتار جامعه می‌شود. قطعا با مساعدت وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و ارشاد ‌در آینده‌ای نزدیک می‌توان این معضل فرهنگی را حل کرد.

* عضو فراکسیون زنان مجلس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha